Allt startade med en

TETRAHÅLLARE

I början av år 2007 satt vår son Carl i bilbarnstolen och drack en festis. Det resulterade i massor av spill och kladd när han klämde till och det mesta av innehållet hamnade på hans kläder, och i bilen. I det ögonblicket föddes idén till tetrahållaren, som kom att bli vår första produkt. Våra barn Carl, idag 16 år och Oscar, 14 år har både namngett företaget och ger oss ständigt inspiration och idéer till nya produkter.

/Annika & Niclas

FUNCTIONAL DESIGN

Inspired by life

Målet med vårt form- och färgspråk är att attrahera såväl vuxna som barn oavsett var du bor och vilken kultur du kommer ifrån. God funktion är en självklarhet. Vi utgår hela tiden från vår egen familjs behov och önskemål när det gäller att ta fram nya egenskaper och funktioner. Vi kan med stor glädje konstatera att inspirationen från vår vardag och vårt eget liv även fungerar i andra kulturer och världsdelar. Idag finns våra produkter bland barn och vuxna i nästan 50 länder över hela världen.

HÅLLBARHET

Värna om vår miljö

Carl Oscar designar prisvärda, funktionella vattenflaskor, matlådor och termosar med fokus på återanvändning och hållbarhet. Det är viktigt att produkterna har lång livslängd med så miljövänliga material som möjligt, sett till hela produktionsprocessen samt livslängden på produkten.

Vårt motto är att Carl Oscars produkter ska användas så mycket och ofta som möjligt. Det innebär att de kommer utsättas för både tuffa förhållanden och mycket slitage. Att erbjuda de flesta delar av våra produkter som reservdelar är därför en viktig del av vårt hållbarhetsarbete. Vi anser att våra kunder självklart ska kunna byta ut exempelvis en utsliten packning eller ett borttappat lock på ett enkelt sätt och på så sätt ytterligare förlänga livstiden på produkten istället för att slänga och köpa nytt.

Vårt sortiment erbjuder bättre alternativ till engångsmuggar och engångsemballage och förenklar även för användaren att minska onödigt matavfall.

LIVSMEDELSGODKÄNDA

Gift- & BPA-fritt

Alla våra produkter är helt gift- och BPA-fria De är även livsmedelsgodkända enligt europeisk standard och är säkra att använda till såväl vatten som barnmat.

SVENSK DESIGN

Stilren & tidlös

Carl Oscars produkter designas och utvecklas i Sverige. Skandinavien är starkt förknippat med stilren och tidlös formgivning och är även i framkant när det gäller kreativt nytänkande, kvalitet och hållbara miljöaspekter. Merparten av Carl Oscars innovativa lösningar är patentskyddade internationellt.