Köpvilkor

Köpvillkor

Följande villkor reglerar förhållandet mellan dig som kund och Carl Oscar AB när du gör ett köp i vår webshop på http://www.carl-oscar.se.

Köp

Du måste ha fyllt 18 år för att få handla på http://www.carl-oscar.se. För privatpersoner gäller Konsumentköplagen samt Distans- och Hemförsäljningslagen. Du som kund är skyldig att läsa våra köpvillkor samt följa de regler och råd vi ger beträffande köp och produktskötsel.

Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Carl Oscar AB förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Vi förbehåller oss även rätten att ifrågasätta beställningar som anses vara oseriösa eller inte verkar trovärdiga.

Priser

Priset som anges på www.carl-oscar.se vid inköpstillfället, är det som gäller. Priserna är styckpriser inklusive moms om inget annat anges. Frakt tillkommer på alla beställningar, 50 :- inkl moms.

Betalning

Vi erbjuder i dagsläget två betalsätt via Klarna eller Swish.

-Klarna Direktbetalning-
Använd Klarna Direktbetalning för att enkelt och tryggt betala till oss. Med Klarna kan du betala med VISA, MasterCard samt med internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea).

-Swish-

Med Swish kan du enkelt betala via ditt telefonnummer. Betalningen verifieras med Bank-id.

Leveranstid / Leveranssätt

Din beställning skickas med DHL. Du får ett sms med information om utlämningsställe samt sändningsnummer. Det är viktigt att du hämtar ut paketet inom 14 dagar från det att du får avin, annars förbehåller sig Carl Osar AB rätten att tolka det som att du har ångrat ditt köp. Normalt kan du hämta ut dina varor inom 4-8 arbetsdagar efter din beställning. Alla paket som skickas från Carl Oscar AB är försäkrade.

Ovanstående leveranssätt och priser gäller inom Sverige. Vi levererar inte paket utanför Sverige. Beställningar till utländska adresser avbokas och pengarna returneras. 300:- debiteras för att täcka hantering och bankavgifter som uppstår i samband med detta.

Alla varor som kan läggas i kundvagnen finns på lager för att säkra snabb leverans. Om någon felräkning mot förmodan skulle uppstå, pga tekniskt eller mänskligt fel, kontaktar vi beställaren omgående. Beställaren har då möjlighet att häva köpet utan kostnad (pengarna returneras inom 14 dagar), byta till annan vara eller vänta på ny inleverans.

Ej uthämtade/utlösta paket/felaktiga adressuppgifter

Vi debiterar 300:- för att täcka våra hanteringskostnader/frakt för ej uthämtade/utlösta paket där beställningens totala värde understiger 1000:- (inkl frakt, och eventuell fakturaavgift) För beställningar som överstiger totalt 1000:- debiteras 500:- för att täcka våra kostnader. Vi ersätter ej förlorade paket om felaktiga eller ofullständiga adressuppgifter lämnats.

Ångerrätt

Mottagaren har möjlighet att returnera oanvänd vara med originalförpackning inom 14 dagar från mottagandet. Skicka e-mail till info@carl-oscar.se med beställarens kundnummer, fakturanummer och vilken vara det gäller. Ett e-mail med information och returnummer erhålles från oss. Mottagaren anger vad denne istället vill byta mot, alt. om återbetalning önskas. Vi återbetalar pengarna inom 14 dagar efter godkänd retur. Den som returnerar en vara får själv stå för returfrakt och transportrisk. Vi mailar dig när returen inspekterats och godkänts/icke godkänts. Vi löser ej ut försändelser som inte fått returnummer från oss och/eller inte är fullt frankerade.

Reklamationer

Om en vara är felaktig, felexpedierad eller transportskadad skall mottagaren eller beställaren kontakta info@carl-oscar.se och ange felet snarast efter mottagande. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. Beställarens kundnummer och fakturanummer måste också anges. Vi accepterar inte returer som inte fått returnummer från oss. Carl Oscar betalar returfrakt för godkänd retur av felaktig/skadad vara. Vi återbetalar pengarna till dig senast 14 dagar efter godkänd retur. Vid en eventuell tvist kommer vi att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Personuppgifts- och Anti-spam policy

Personuppgifter och e-postadresser lagras i vårt kundregister. Ingen obehörig har tillgång till detta och personuppgifter och/eller e-postadresser lämnas inte ut till andra företag. Du kan när som helst kontakta oss för att ta del av uppgifterna, ändra eller radera dem.

ForceMajeure

Carl Oscar AB är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, krig, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Övrigt

Carl Oscar AB förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel. Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter och slutförsäljning. Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande produkter och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer och vi kan ej garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.